FAQ Schuh-Fragen
Hakken van meer dan tien centimeter worden gewoonlijk high heels genoemd. Ook hakken van minder dan tien centimeter bieden echter een optisch mooie afwisseling en bestaan in veel varianten. Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste:
Blokhak: de klassieker onder de hakken. Een rechte vorm, gelijkmatig breed en populair ongeacht de hoogte. Deze hak biedt een goed loopvlak en zorgt daardoor voor stabiliteit, ook als hoge hak.
Plateauhak: hier is de hak niet alleen bij de hiel verhoogd, maar ook bij de zool van de voorvoet. Dit biedt de draagster een minder schuine positie van de voet in de schoen, maakt de schoen dempend en biedt daardoor over het algemeen een hoger draagcomfort. Optisch voordeel: uw benen lijken langer en slanker!
Sleehak: de zool loopt door en wordt van de voorvoet naar de hiel toe hoger. Het loopoppervlak wordt daardoor groter, wat voor veel vrouwen prettiger en veiliger tijdens het lopen is. In de modewereld worden schoenen met een sleehak ook wel wedges genoemd (Engelse term wedge = wig).
Naaldhak: dankzij het slanke model oogt deze hak bijzonder elegant en vrouwelijk. Omdat het oppervlak van deze hak echter zeer klein is (ongeveer de diameter van een klein muntje) is het aan te raden om een beetje te oefenen voor een elegante verschijning.
Kitten heels: de hoogte van deze hakken is ca. 3-5 cm. U vindt de smalle kitten heels zowel bij elegante pumps als bij enkellaarsjes.
De juiste schoenkeuze kan zweetvoeten voorkomen: let bij het kopen van schoenen op ademende materialen zoals leer of Microgaren.
Laat uw schoenen na het dragen volledig drogen. Bacteriën, die ook zweetvoeten bevorderen, voelen zich erg goed in vochtige schoenen! Na een dag gebruik het best een dag laten drogen.
U rondt de hygiënische verzorging van uw schoenen af met een ontsmettingsmiddel voor schoenen (bijv. uit de apotheek of de drogisterij). Pas op: schoenendeodorant werkt alleen tegen oppervlakkige geuren, niet tegen bacteriën!
Sokken spelen een grote rol tegen zweetvoeten: draag in gesloten schoenen altijd sokken en was deze hygiënisch op 60 graden in de wasmachine. Katoen is bijzonder huidvriendelijk en kan veel vocht opnemen, waardoor katoenen sokken ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Voor wandelen raden onze experts merinowol aan, want dit neemt ook veel vocht op en transporteert het weg van uw voeten! Sporters kennen de voordelen van synthetische vezels: deze sokken zijn zeer duurzaam, scheurvast en drogen snel. Voor iedereen die vaak koude voeten heeft, biedt ons assortiment aangenaam elastische thermosokken met comforteffect.
Voetverzorging thuis of bij een professional kan ook zweetvoeten bestrijden. Trakteer uw voeten voor het verwijderen van eelt zo mogelijk op een voetbad. Appelazijn, natron of zwarte thee kunnen aan het bad worden toegevoegd en zouden antibacteriële stoffen bevatten. Belangrijk: daarna de voeten altijd goed afdrogen! Ter afsluiting wordt vaak een voetzalf met aluminiumchloride aanbevolen, die de zweetproductie van de voeten kan remmen.
Sneakers en sportschoenen met elastische rubberen zool piepen op bepaalde vloeren. Een eenvoudige truc tegen het piepen van zolen is haarspray! Spuit de onderkant van de zool in en laat deze volledig drogen. Zorg ervoor dat er geen haarspray op de rest van de schoen komt. Omdat de laag haarspray na enige tijd is uitgewerkt, moet u deze procedure herhalen zodra u opnieuw piepen hoort.
Nieuwe leren schoenen piepen soms door het nog wat starre leer van het bovenwerk. Na verloop van tijd verdwijnen de geluiden meestal door het inlopen. U kunt dit proces versnellen door het leren bovenwerk regelmatig te behandelen met schoencrème of verzorgende olie.
U bent erg blij met uw nieuwe schoenen. Loop ze op de juiste manier in zodat u er lang plezier van kunt hebben! Begin er langzaam en beetje voor beetje mee.
In plaats van de nieuwe schoenen de hele dag te dragen, adviseren onze experts liever korte periodes, meerdere keren per dag.
Laat ze tussen deze periodes altijd volledig drogen.
Het is goed om een schoenspanner te gebruiken. Deze helpt om de vorm van de nieuwe schoenen op de lange termijn te behouden.
Voelt u drukpunten? Gebruik een stretchspray van hoge kwaliteit of breng de schoenen naar de schoenmaker. Dit laatste is vooral aan te bevelen bij dure leren schoenen!
Schoenspanners behouden bij regelmatig gebruik de vorm en daarmee ook de pasvorm van uw schoenen. Loopvouwen in het leer kunnen daardoor bijvoorbeeld worden verminderd. Tegelijkertijd ondersteunt de schoenspanner de schoen tijdens het drogen. Zo voorkomt u onaangename geurvorming, zweetvoeten en ondersteunt u een hygiënische omgeving voor uw voeten.
Bij elke stap en elke keer dat de schoen wordt neergezet, vindt er een lichte trilling plaats. Deze kleine trillingen maken de knoop in veters langzaam los waarna deze uiteindelijk helemaal los gaat!
Om dit te voorkomen kunt u bijvoorbeeld een dubbele knoop of een platte knoop in de veters maken. Deze worden beschouwd als steviger en duurzamer dan de gewone combinatie van knoop en lus.
Een andere truc is de veters met haarspray in te spuiten, zodat ze meer grip krijgen en niet zo makkelijk los glijden. Neem hiervoor de veters het beste uit de schoen, spuit ze in, laat ze drogen en rijg ze pas daarna weer in.
De basis van schoenverzorging bestaat uit reinigen, onderhouden en impregneren. Gebruik voor het reinigen van uw schoenen een zachte borstel om het grove vuil te verwijderen. Met een vochtige doek kan doelgericht worden nagewerkt.
Verzorgingsproducten zoals schoencrème doet u nooit direct op de schoen, maar altijd eerst op een zacht sponsje of doek, waarmee u vervolgens het oppervlak van de schoen bewerkt. Laat de schoenen altijd volledig drogen voordat u ze weer in de schoenenkast of -doos opbergt.
Thuis impregneren kan met een speciale was of spray gebeuren. Daarmee beschermt u uw schoenen tegen vocht, vuil, olie en stof. Een ander voordeel: geïmpregneerde schoenen zijn gemakkelijker schoon te maken!
Onze experts adviseren de schoenen regelmatig te impregneren, omdat de beschermende substantie op het bovenwerk geleidelijk zijn beschermende werking verliest. Let ook op dat de impregnering pas na ongeveer 12 uur haar volledige effect zal hebben.
Mocht u de impregnering niet zelf willen uitvoeren, dan neemt de schoenmaker dat graag voor u over.
Wij raden u aan om voor het reinigen van uw suède schoenen speciale verzorgingsproducten te gebruiken die zijn afgestemd op de behoeften van het gevoelige oppervlak. Zachte borstels, zachte reinigingszeep en sponzen horen daar in ieder geval bij.
Pas na volledige reiniging kan een impregneringsproduct worden aangebracht.
Bij het reinigen en onderhouden van uw suède schoenen moet u over het algemeen geen vet- en oliehoudende ingrediënten te gebruiken, want deze kunnen de fijne haartjes verlijmen.
Onze tip: abonneer u op onze gratis nieuwsbrief! Hiermee ontvangt u elke week een update over trends, acties en nieuws uit de modewereld. Hier kunt u zich aanmelden >>